Patru motive pentru a te hidrata de sarbatori

Patru motive pentru a te hidrata de sarbatori

Toata lumea vrea sa ramana sanatoasa in timpul sarbatorilor pentru a se bucura de concediu si de familie.

Apa este una din cele mai bune modalitati de a imbunatati starea de bine. Un organism hidratat corect pe parcusul zilei este un organism sanatos, in special in perioada sarbatorilor in care petrecerile, mancarea si consumul de alcool pot destabiliza metabolismul si pot cauza probleme de sanatate, oboseala sau stari neplacute.

Consumul de apa ajuta digestia, circulatia si absorbtia nutrientilor, facilitand si eliminarea toxinelor prin sustinerea actiunii ficatului. Totusi, in perioadele mai reci, consumul de apa poate scadea fata de perioadele calde in care corpul cere mai multa apa, fiind mai greu sa uitam de hidratare. Cand este insa mai frig, putem deveni mai putin constienti de denzatia de sete, ignorand-o.

Astfel, dorim sa iti reamintim de ce este bine sa bei apa in timp ce sarbatoresti finalul de an.

4 motive pentru a te hidrata de sarbatori
1. Stimularea metabolismului

Sarbatorile sunt despre prieteni, familie si mancare buna! Este greu sa ignori sarmalele, friptura sau cozonacii, insa atunci cand te rasfeti prea mult cu bunatatile de sarbatori, te poti simti greoi si fara energie.

Consumul de apa te poate ajuta. Un studiu arata ca, dupa ce subiectii au baut aproximativ 500ml de apa, rata lor metabolica a crescut cu 30%. Cercetatorii estimeaza ca o persoana care isi mareste consumul de apa cu 1,5 litri pe zi ar arde 17400 de calorii in plus pe parcursul unui an.

Apa actioneaza, de asemenea, ca un inhibitor natural al apetitului. Senzatia de foame ar putea fi cauzata de sete mai degraba decat de nevoia de hrana, deci nu lasa plictiseala sa te faca sa mananci mai mult decat ai nevoie, neglijand astfel nevoia organismului pentru apa.

Apa ajuta la stimularea si accelerarea metabolismului
2. Ajuta la recuperare

Daca planuiesti ca in noaptea dintre ani sa petreci mult si de asmenea, sa consumi o cantitate mai mare de alcool decat ai face-o in mod normal, consumul de apa pe parcursul serii si noptii poate ajuta la prevenirea unei mahmureli si la atenuarea simptomelor de a doua zi cum ar fi setea, durerea de cap, oboseala sau letargia.

O idee buna ar fi consumarea unui pahar cu apa intre bauturile alcoolice si inainte de culcare.

Apa ajuta la recuperarea unui organism obosit
3. Sanatatea pielii

Zilele petrecute la locul de munca de-a lungul anului, adunate cu potentiale nopti pierdute pot cauza tulburari de odihna prin lipsa de somn.

Putem sa bem cafea pentru a prinde rapid o doza de energie, insa acest lucru nu poate repara pielea, iar lipsa de somn si stresul pot afecta sanatatea pielii, facand-o sa para uscata si uzata.

Hidratarea conteaza si aici. Consumul de apa suficienta poate ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin ceea ce va revitaliza pielea.

Apa contribuie la mentinerea sanatatii pielii
4. Stimularea imunitatii

Un alt aspect al sarbatorilor este calatoritul, petrecerile in diferite medii (birou, prieteni, familie), iar acest lucru, adaugat si lipsei de odihna tipice in aceasta perioada poate pune presiune pe sistemul tau imunitar. Iar in intalnirile cu multi oameni, mentinerea sistemului imunitar este esentiala.

Consumul adecvat de apa conteaza deci, si in aceste situatii, ajutand in mentinerea unui sistem imunitar eficient.

Apa stimuleaza imunitatea

Iata si cateva sfaturi in plus pentru hidratare:

Consumul de fructe si legume

Aproximativ 20% din aportul nostru de apa provine din alimente, asa ca asigura-te ca incluzi si fructe si legume cu concentratii mari de apa in dieta ta. De la pepene verde, castraveti, telina, dovlecei pana la rosii, piersici si multe altele. Pe langa aportul de vitamine organismul tau se va si hidrata in acelasi timp.

Consumul de legume si fructe ajuta la hidtratarea organismului
Foloseste o aplicatie pentru a monitoriza consumul de apa

In zilele noastre multe persoane nu ajung sa consume cantitatea minima de apa de care ar avea nevoie, sa nu mai spunem de cantitatea optima despre care vorbim in acest articol. Totusi, exista multe aplicatii pentru telefoane care te pot ajuta sa tii cont de cata ape bei si sa te anunte in cazul in care bei prea putin, sau prea mult (ca in orice aspect al vietii, consumul de apa trebuie sa fie si el echilibrat si exact cat trebuie). Asemenea aplicatii sunt deja folosite de multe persoane si in Romania la indicatia doctorului, in cazul diagnosticelor care au nevoie de o hidratare corecta.

Faptul ca exista multe aplicatii care ajuta la monitorizarea consumului de apa, indica ca destul de multi oameni in lume au nevoie de ajutor in a controla eficient consumul de apa, dovedind astfel cat de importanta este hidratarea corecta.

Filtreaza-ti apa.

Desi apa de la robinet in Uniunea Europeana este considerata sigura de baut, uneori din cauza sistemelor prin care se transporta apa aceasta poate deveni contaminata cu diverse particule sau substante. Cand este vorba despre apa din fantana sau de izvor, contaminarea cu diverse microplastice sau metale grele este din ce in ce mai comuna, acestea nemaifiind sursele naturale de apa pe care le consideram sigure de baut.

Sunt din ce in ce mai raspandite sistemele avansate de filtrare si de imbunatit calitatea apei. Clientii nostrii optand pentru aceste sisteme care pot fi atat de simple precum o cana filtranta care incape in frigidere sau bidoane pentru water cooler dar pot fi si sisteme sub chiuveta de filtrare a apei, asigurandu-si astfel surse de apa filtrata de pana la 99,6% din impuritati.

Iti multumim ca ai citit acest articol pe Glaze.ro si te invitam sa studiezi oferta noastra de sisteme si cani de filtrare sau de produse pentru imbunatatirea calitatii apei aici.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 11:00 - 18:00

0770131121 contact@glaze.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!