TDS: ce inseamna pentru apa ta de baut

TDS: ce inseamna pentru apa ta de baut

Intr-o lume in care sanatatea ajunge cel mai de pret lucru pe care il avem este foarte important sa te asiguri ca puritatea apei tale de baut si implicit a familiei sau afacerii tale ramane in control precis.

Un aspect important in gestionarea calitatii apei de baut este intelegerea valorilor TDS (Total Dissolved Solids - Totalul solidelor dizolvate) din aceasta.

Ce este de fapt acest TDS?

TDS inseamna in romana totalul solidelor dizolvate, cuprinzand un amestec de minerale, saruri si metale care, dintr-un motiv sau altul, au ajuns dizolvate in apa. Desi anumite valori ale TDS sunt acceptabile si uneori chiar considerate normale, nivelurile excesive pot altera gustul si calitatea apei consumate.

Aceste substante sunt prezente in sursele tale de apa din diverse motive: tevi vechi, scurgeri de la sarurile folosite in deszapezire, ingrasaminte (in functie de zona din tara), pesticide, medicamente sau altele.
In acest "total" se vor detecta si minerale care includ, dar nu se limiteaza la, calciu, magneziu, fier, clorura de sodiu, sulfide. Aceste minerale ajung in apa de baut din sursele de apa freatica in mod firesc, prin contactul acesteia cu diferite roci si suprafete pe langa care circula in mod natural*.

* desi filtrele in cinci etape de la canile filtrante si sistemele de filtrare ZeroWater nu disting intre mineralele "bune" si solidele daunatoare, retinand pana la 99,6% din acestea, acest lucru nu este ingrijorator, deoarece urmele de minerale nu sunt oricum suficiente pentru buna functionare a organismului. Pentru aceasta, este necesara o dieta echilibrata, bogata in macro-nutrientii potriviti.

Sistem filtrant ZeroWater in bucatarie alaturi de testerul TDS
De ce se masoara TDS?

Prin testul TDS putem intelege mult mai bine nivelul de solide pe care il putem avea in apa de baut.
TDS-ul se masoara cu ajutorul unor instrumente speciale care detecteaza particule. Fiecare pachet cu o cana filtranta sau sistem filtrant ZeroWater este livrat cu un astfel de metru. Acest dispozitiv arata numarul de particule solide per milion (ppm). De exemplu, o valoare de 60 ppm indica faptul ca, dintr-un milion de particule, 60 sunt ioni dizolvati, iar restul de 999.940 sunt molecule de apa. In mod evident, dorim ca aceste impuritati sa fie cat mai putine.

In concluzie, un nivel ridicat de TDS indica o cantitate mare de solide dizolvate, ce va altera gustul sau aspectul apei. Pe de alta parte, un nivel scazut sugereaza ca sunt putine solide dizolvate, iar apa ta este constituita in mare parte din molecule de apa, fiind deci pura si placuta la gust.

Dispozitivul TDS in prim plan masurand apa filtrata de o cana filtranta ZeroWater
De ce ZeroWater

Alegerea unei solutii de filtrare a apei este esentiala pentru sanatatea si bunastarea ta si a familiei tale. ZeroWater se distinge prin tehnologia sa avansata de filtrare, proiectata sa raspunda nevoilor celor mai exigente pentru calitatea apei.

Filtrele in cinci etape sunt la inima inovatiei ZeroWater, acestea nu numai ca indeparteaza un spectru larg de solide dizolvate din apa ta, dar si asigura ca fiecare pahar de apa este cat mai pur si sanatos. Fiecare filtru elimina pana la 99,6% din solidele dizolvate, depasind cu mult performanta filtrelor standard de pe piata. Asta inseamna apa mai pura, gust mai placut si o viata mai sanatoasa pentru tine si cei dragi.

Cu ZeroWater, nu doar ca iti asiguri accesul la apa de cea mai inalta calitate, dar participi si la un efort mai larg de protectie a mediului. Reducand nevoia de apa imbuteliata, contribui la diminuarea deseurilor de plastic, facand o alegere responsabila pentru planeta.

Nu uita ca filtrele ZeroWater nu au o durata de viata arbitrara masurata in timp, asa cum au alte filtre de pe piata.
Acestea trebuie schimbate indiferent de cat de lunga a fost perioada in care au operat, de fiecare data cand dispozitivul TDS arata mai mult de 006ppm.

Clienti Glaze.ro folosesc sistemul filtrant ZeroWater in bucataria lor

Iti multumim ca ai citit acest articol pe Glaze.ro. pentru mai multe informatii te invitam sa studiezi referintele:

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 11:00 - 18:00

0770131121 contact@glaze.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!