Ce este NSF si certificarea NSF?

Ce este NSF si certificarea NSF?

Probabil ai observat ca anumite produse pentru calitatea apei precum canile filtrante Zero Water sau bilele Biocera de pe siteul Glaze.ro au certificarea NSF. Dar ce inseamna acest lucru? In urmatorul articol vom explica cine este NSF ce este marca NSF si de ce este importanta implicarea acestei organizatii in verificarea si certificarea acestor produse.

Milioane de oameni de pe tot globul nu se gandesc foarte mult la siguranta alimentelor, apei sau a bunurilor valabile de pe piata pe care le consuma sau cumpara. Acest lucru fiind considerat implicit in era moderna. Aici intervine munca organizatiei NSF, iar analizele pe care le face si certificarile pe care aceasta le ofera sunt esentiale pentru a asigura ca produsele pe care le folosim zilnic adera strict la standardele de siguranta si sanatate publica.

Abrevierea NSF vine de la National Sanitation Foundation, deoarece in 1944, cand organizatia a fost fondata in Michigan, Statele Unite, aceasta deservea doar aceasta tara. De-a lungul timpului, organizatia s-a extins iar in 1990 a devenit NSF International devenind o autoritate globala in siguranta alimentelor si standardelor de sanatate legate de ce consumam.
In mod ironic, organizatia a renuntat la numele ales in 1990, iar in 2022 a devenit din nou NSF pentru simplitate, dar in zilele noastre, este o organizatie globala, internationala si independenta, prezenta in 170 de tari.

Sediul NSF World

Alegerea unui produs certificat NSF inseamna siguranta ca acel produs respecta consistent de-a lungul timpului standardele si procedurile stricte impuse de NSF. Aceste actiuni pot fi compuse din testarea riguroasa a produselor si materialelor folosite, pana la inspectia neanuntata a unitatilor de productie ale companiei verificate. Inainte de a primi deci, o certificare toate aspectele a dezvoltarii unui produs sunt evaluate riguros pana primesc certificarea.

NSF ofera multe standarde pentru testarea calitatii apei

Procesul prin care NSF dezvolta standarde internationale, uniformizate intre membrii care le respecta aduce impreuna entitati legale, entitati din industrie, experti in sanatate pbulica si insasi consumatorii finali pentru fiecare produs studiat in parte. Alaturi de profesionisti din sanatatea publica, inginerii NSF testeaza produsele si organizatiile la cele mai inalte standarde si protocoale.

Laboratoarele NSF se gasesc in toata lumea

Produsele care devin certificate pot fi numite "certificat NSF" sau "listat NSF". Aceasta certificare nu este un eveniment solitar, ea implica inspectii periodice sau neplanuite la locatiile in care se face productia si retestarea periodica a produselor in cauza pentru a asigura ca producatorul respectiv continua sa respecte si sa urmeze standardele necesare pentru a-si pastra certificarea. In cazul in care NSF detecteaza o neregula oriunde in procesul de productie, organizatia va lua masuri pentru a proteja consumatori. Aceste masuri pot fi detalierea neregululilor in spatiul public, retragerea produselor de pe piata (inclusiv cele deja achizionate) sau chiar ridicarea certificarii.

Marca NSF

Aceste lucruri ne asigura ca atunci cand vedem marca NSF pe orice fel de produs, putem fi siguri ca organizatia NSF a trecut producatorul prin inaltele standarde de siguranta mentionate mai sus.

Iti multumim ca ai citit acest articol pe Glaze.ro. pentru mai multe informatii te invitam sa studiezi referintele:

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 11:00 - 18:00

0770131121 contact@glaze.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!